Afhangen & vrijspelen

Het JIBA systeem

We hebben binnen de vereniging sinds voorjaar 2011 het JIBA systeem werkend. Het systeem wordt ingezet als afhangsysteem voor de banen als het druk is en als mailingsysteem. Het JIRA systeem is gekoppeld met de TCO ledenadministratie en de KNLTB ledenadministratie. Hierom kunnen alleen leden van TCO de banen afhangen.


Afhangstatistieken vorig seizoen.
JIRA houdt een aantal statistieken bij over het afhangen. Even wat feiten op een rijtje. ·188 leden hebben nooit afgehangen ·448 keer is er afgehangen door 128 leden ( gem. 3,5 per lid) ·Van de afhangende leden waren er 49 een vrouw ·18:00 – 21:00 is er 267 keer afgehangen ·na 21:00 is er104 keer afgehangen Onderstaande grafiekje geeft de verdeling over de dagen. De woensdag en donderdag zijn overduidelijk de drukste avonden met het afhangen. Met het JIRA systeem worden de banen ook gereserveerd voor competitie, tennislessen en toernooien.
Tijdens deze evenementen kan er dus op een aantal banen niet worden gespeeld en dus afgehangen.

 

jiba1

 

Mail rappel van bardiensten.

Omdat het systeem ook bardienstroosters ondersteund, wordt het ookingezet om de leden te herinneren aan hun aankomende bardienst. De bardiensten zijn ingeroosterd en worden bekend gemaakt aan het begin van het seizoen in de Service en op de website.Als extra dienst worden, via de mail, ook nog twee herinneringsmail gestuurd. De eerste keer ongeveer 2 weken vooraf gaande aan de bardienst en vervolgens nog een herinnering 2 dagen van te voren. Het is niet mogelijk om te antwoorden op deze mails.

Bardienst ruilen of verkopen

Het is leden toegestaan om hun bardienst te ruilen met een ander gerechtigd lid of om de dienst te verkopen aan de door de vereniging aangestelde ‘barsitters’. Het verkopen of ruilen van de bardienst heeft echter geen effect op de rappelmail. Het systeem gaat uit van de oorspronkelijke ingeroosterde bardienst. De uitvoering van de bardienst is dus wel overdraagbaar, maar de verantwoordelijkheid om te zorgen dat de dienst wordt gedraaid blijft bij het oorspronkelijk inroosterde lid. Hij/zij moet dus zelf zorgdragen dat de vervanger daadwerkelijk op tijd komt opdagen.

Hoe moet je afhangen?

Het afhangen is relatief simpel. Onderstaand figuur geeft nog even de verschillende stappen aan. Mocht u samen met een jeugdspeler willen afhangen, dan zal het systeem de jeugdspeelregels toepassen voor de toewijzing van de baan.

jiba2

 

 

In het geval van introducés, is het mogelijk om een introducépasje te halen bij de bar. Hiervoor moet uiteraard het introducé bedrag betaald worden en wordt het kaartje automatisch gekoppeld aan het TCO lid dat mee doet. Mocht de introducékaart niet retour komen is dus te achterhalen wie de betreffende speler heeft geïntroduceerd.

Beheerders van JIBA

Het beheer van JIBA wordt gedaan door Andrew Ruijmgaart en Eric Fickel.