Jeugd

De ouders van tenniskids zijn een belangrijk onderdeel van de omgeving waarin kids zich sportief ontwikkelen.

Ouders spelen een belangrijke rol bij het plezier dat kinderen in tennis beleven. Ook kunnen zij op een prettige manier een bijdrage leveren bij de ontwikkeling van de vaardigheden die kids moeten ontwikkelen op het gebied van sport. Denk hierbij aan zaken zoals omgaan met winst en verlies, doorzettingsvermogen maar ook aan het helpen van het kind bij het oefenen van technische vaardigheden ed.

Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally's zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk. Een stimulerend Tenniskidsprogramma dat speciaal is ontworpen voor kinderen biedt de mogelijkheid tennis op een leuke en uitdagende manier te leren.

TCO wil kinderen op jonge leeftijd en op een laagdrempelige manier laten kennismaken met competitie spelen. TCO heeft daarom het Tenniskids programma van de KNLTB voor alle kinderen tot en met 9 jaar omarmd.

Kinderen t/m 9 jaar worden, als ze mee willen doen, ingedeeld voor de Tenniskids World Tour. Ook kinderen van 10 en 11 jaar hebben de mogelijkheid zich voor de Tenniskids World Tour in te schrijven tijdens de inschrifperiodes van de jeugdcompetities.

Ga naar Tenniskids.nl van de KNLTB.