Nieuws

Beste TCO-er,

Ons bereikte het droevige bericht dat ons erelid Bob Valk op 79-jarige leeftijd is overleden.

Bob was een oer-TCO-er die al vanaf de beginjaren van onze vereniging intens bij de club betrokken was, net zoals de hele familie Valk als tennisfamilie met de club verweven is.

In de begin 70er jaren was het gezin Valk uit Rotterdam met hun twee zoons in Ouderkerk neergestreken, en later werd ook nog zoon nummer drie Jaap geboren.

Bob was een van de weinige leden van de nog piepjonge tennisclub die al een echte tennisachtergrond had als competitie- en toernooienspeler en eenmaal in Ouderkerk werd dit nog jarenlang voortgezet in teams met club coryfeeën als Fred van Aesch en Marijke Donker. Zijn handelsmerk als speler was een voor die tijd unieke topspin-backhand waarmee hij menig tegenstander verraste en het talent van Bob bleek erfelijk want alle zoons werden uitstekende tennissers.

Waar Nelie nog jarenlang competitie bleef spelen en voor de jeugd actief was hing Bob al relatief vroeg zijn racket aan de wilgen maar vanaf dat moment maakte hij zich juist extra verdienstelijk voor de club en nam Bob het onderhoud van banen en gebouwen voor zijn rekening waarbij zijn technische achtergrond uiteraard heel goed van pas kwam.

Jarenlang had Bob ook deze portefeuille in het bestuur en stak hij enorm veel tijd en energie hier in en na zijn pensionering was hij vrijwel dagelijks op de club te vinden. Later kreeg hij daarbij de onmisbare hulp van Peter van Lith en samen vormden zij een team dat er voor zorgde dat alles werkte en het park er piekfijn bij lag.

Fameus zijn ook de tentenkampen voor de jeugd waarbij Bob en Nelie prominent met hun caravan op de parkeerplaats naast het grasveld stonden en zo de nachtbewaking op zich namen voor een geweldige belevenis voor de jeugd.

Volkomen verdiend was het dan ook dat hij in 2008 tot erelid van TC Ouderkerk benoemd werd.

In 2012 nam hij afscheid in het bestuur maar ook daarna was hij nog vrijwel dagelijks met Peter op de club te vinden. Zijn gezondheid begon hem echter langzaam in de steek te laten en uiteindelijk was ook dat niet meer mogelijk.

Met Bob Valk verliest TCO één van haar trouwste en meest verdienstelijke leden en de vereniging is hem enorm veel dank verschuldigd voor zijn jarenlange inzet en verdiensten.

Wij wensen Nelie, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit verlies.

Namens het bestuur van TCO

kaart Bob Valk

CK2016mejWil je nog een toernooitje spelen voordat het toernooienseizoen straks afgelopen is? Doe dan mee aan de Clubkampioenschappen enkel & mix 2023!

controlin kiksales 150Van 31 juli t/m 6 augustus 2023 organiseren we alweer voor de 45e keer het Ouderkerk Open 2023

IGedragscodes 150n de strijd tegen ongewenst gedrag heeft de KNLTB een Reglement Fair Play en doelgroep-specifieke gedragscodes opgesteld.

VSponsors Open Jeugd 2023 poster 150an woensdag 14 juni start op onze tennisbanen het Open jeugdtoernooi

Sponsors Open Jeugd 2023 poster 150Sponsors, super bedankt! 

Het einde van de voorjaarscompetitie is helaas alweer in zicht. Maar niet getreurd! Het toernooienseizoen gaat binnenkort van start.

meet en play 150Wil jij deze zomer sportief uitgedaagd worden?

 

 

Activiteitenkalender tot zomervakantie JC TCO 2023

Vandaag speelden de jeugdleden van tennisclub Ouderkerk voor de eerste keer dit seizoen, competitie op de banen in Ouderkerk.